Facebook updates doorsturen naar Twitter… (g)een goed idee?

Facebook updates doorsturen naar Twitter

Facebook en Twitter zijn twee totaal verschillende social media netwerken. Zoals jullie weten ben ik geen fan van het automatisch doorplaatsen van berichten naar verschillende platformen.

Door de enorme hoeveelheid informatie (wat steeds meer gaat worden) is het vooral belangrijk om op te vallen met relevante en goede content. Dat zal de komende maanden/jaren alleen maar belangrijker gaan worden.

Ik heb een nieuwe foto op Facebook geplaatst fb.me/Ajksd….

Ben je actief op Twitter dan zie je deze regel vast wel eens staan. Klik je er wel eens op? Als ik hierover een vraag stel tijdens een presentatie/lezing hoor ik altijd wat ik zelf ook doe… niet op klikken! En als je er wel een keer op klikt valt het altijd tegen! Waarom…?! Omdat je niet weet wat je kunt verwachten.

Geen aandacht aan Twitter en je volgers

Met het automtisch doorsturen van berichten zeg je eigenlijk tegen je volgers op Twitter; ik hoop dat je mijn updates wel leest maar wat jij schrijft en vertelt interesseert mij geen ene F#CK!!

Maar helaas zie je er nog genoeg op Twitter. Een snelle zoekopdracht via Tweetdeck levert het volgende resultaat op:

Ik heb een nieuwe foto op Facebook geplaatst

Zoekopdracht op Tweetdeck

Gelukkig waren de tweets in deze zoekopdracht geen ‘tweeps’ die ik volg… want voor mij is dit echt een reden om niet meer te volgen of aandacht te geven aan zijn/haar tweets.

AUB stop met automatisch doorplaatsen van Facebook berichten naar Twitter!

Het doorsturen van deze berichten draagt echt niet bij aan je online uitstraling en aandacht die jij je volgers wilt geven hoor. Dan maar een tweetje minder!

[Tweet “Stop met het automatisch doorsturen van #Facebook naar #Twitter”]

Je weet niet of jij één van die personen bent die dergelijke berichten automatisch laat doorzetten? Controleer je verstuurde tweets maar eens en kijk of een dergelijke tweet er tussen staat.

Hoe stop je met het doorplaatsen van deze tweets?

Er zijn meerdere manier om Facebook updates rechtstreeks door te plaatsen oa via tools als IFTT (If This Then That) maar het meest waarschijnlijke is dat dit gebeurd via de Facebook Twitter App. Ga naar https://facebook.com/twitter en controleer of geen van je accounts (persoonlijk profiele en pagina) met Twitter gekoppeld is.

Op welke manier kan ik wel berichten doorplaatsen naar Twitter

Als je een Facebook update hebt geplaatst en je wilt een linkje naar deze update op Twitter plaatsen kan dat wel… en ook op een goede manier.

Ga naar je Facebook update en klik met rechts op de tijd van de update.

Facebook update op Twitter plaatsen

Kopieer de link van een Facebook update door met rechts op de tijd te klikken.

Plaats deze link in een tweet en zet voor of achter de link een begeleidende tekst. Je stuurt geen standaard tekst (die niemand leest) en maakt de tekst relevant door deze persoonlijk te maken. Hiermee krijg je een link naar je Facebook die je prima kunt gebruiken op Twitter maar… doe dit alleen voor je zakelijke pagina op Facebook. Updates geplaatst op een pagina zijn altijd openbaar en dus voor iedereen zichtbaar (ook als je geen Facebook hebt).

Als je dit doet met een update van je persoonlijke profiel en iemand opent de link en die persoon kan de link niet openen… laat je een gefrustreerde twitter volger alleen achter… zonde!

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen