uitgelicht facebook aanpassen of verwijderen

‘Voor jou uitgelicht’ verwijderen van je Facebook pagina

Als je als bezoeker (geen beheerder) een Facebook pagina bekijkt zie je vaak bovenaan de pagina het onderdeel ‘voor jou uitgelicht’ staan. Waar soms handige dingen in staan maar vaak ook oude of niet relevante onderwerpen.

Bij het bekijken van je eigen pagina, als beheerder dus zie je deze optie niet staan op je eigen pagina maar… die is natuurlijk wel gewoon te zien voor alle bezoekers van je pagina.

voor jou uitgelicht facebook pagina aanpassen verwijderen

Wat wil je een bezoeker van je Facebook pagina als eerste laten zien?

Een eerste indruk maak je maar één keer en zeker voor nieuwe bezoekers op je pagina kan dit cruciaal zijn. Afhankelijk van het soort (categorie en gegevens) pagina kan het zijn dat een door een gebruiker geplaatst bericht als eerste uitgelicht wordt. Of een (slechte) recensie die in beeld komt. Eén ding staat vast; je hebt niet direct invloed op wat Facebook laat zien in ‘voor jou uitgelicht’ omdat dit per gebruiker (vrienden, connectie, etc) anders zal zijn. Je hebt geen controle op dit onderdeel!

Het onderdeel ‘voor jou uitgelicht’ gewoon verwijderen van je Facebook pagina

Wil je zekerheid en controle? Dan moet je dit onderdeel gewoon van je pagina weghalen. Dit kun je regelen in de instellingen van je Facebook pagina.

Ga naar de instellingen van je Facebook pagina en scroll in het eerste scherm helemaal naar beneden. Daar staat de instelling om dit aan te passen; ‘aanbevolen acties‘.

instellingen aanbevolen acties facebook pagina

Zet het vinkje uit en klik op ‘wijzigingen opslaan’ om het onderdeel ‘voor jou uitgelicht’ niet zichtbaar te maken voor bezoekers van je Facebook pagina.

Controleer je instellingen door je pagina te bekijken als ‘gewone bezoeker’

Facebook kent natuurlijk ook de optie om je pagina als gewone bezoeker (en niet als beheerder) te zien. Om dit te kunnen bekijken ga je naar de ‘drie …’ naast de vind ik leuk knop op je pagina. In het menu onder deze knop zit de optie om je pagina te bekijken als een normale bezoeker en niet als beheerder.

facebook pagina weergeven als bezoeker

Erg handig om zo eens naar je pagina te kijken.

 

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen