instellingen facebook video update

Alle instellingen om video goed op Facebook te plaatsen

Facebook video’s zijn booming, dat zie je meteen als je het Facebook nieuwsoverzicht opent. Het is op dit moment DE manier om veel bereik te krijgen met je updates op Facebook. Maar hoe plaats je een video op Facebook en welke instellingen kun je aanpassen? Het hele proces van het plaatsen van een video op Facebook.

Een Facebook update met een video plaatsen en de opties

Je begint met een update van je Facebook pagina zoals je bij een normale update ook zou doen.

update facebook video plaatsen

Voor het plaatsen van een video kies je in het update venster voor ‘Foto/video’. Je hebt een video bron bestand nodig, waarbij de video extensie op Facebook niet uitmaakt; bijna alle video-bestanden zijn bruikbaar voor Facebook. Zoek het bestand op en klik uploaden.

facebook update met video plaatsen

De video zal nu (nog) niet in z’n geheel op Facebook worden gezet. Facebook haalt eerst dingen als grootte, naamgeving en dergelijke op. Het daadwerkelijke uploaden zal later gebeuren. Ondertussen kun je wel de gehele update en alle instellingen voor de video instellen.

Algemene instellingen Facebook video

Plaats tekst (en linkjes en emoji’s) kunnen alvast worden toegevoegd in de update. In de algemene instellingen van de video kun je verder twee dingen kwijt; een titel en tags. Het hoeft niet maar je kunt een titel toevoegen aan je video op Facebook. De titel en tags zijn voornamelijk bedoeld om gevonden te kunnen worden binnen Facebook.

In deze algemene instellingen is ruimte om een aangepaste afbeelding , de thumbnail dus te kiezen. Kies deze uit de voorgeselecteerde afbeeldingen of voeg zelf een afbeelding toe die hiervoor gebruikt moet worden.

algemene instellingen facebook video

Ondertiteling of onderschriften toevoegen aan de Facebook video

Je kunt ook onderschriften (ondertiteling) toevoegen aan je Facebook video. Hier zijn echter meerdere opties voor, als je dat exact wil weten lees dan; 3 manieren om ondertiteling toe te voegen aan je Facebook video.

geavanceerde instellingen facebook video

Geavanceerde instellingen voor je Facebook video

Bij de geavanceerde instellingen zijn een paar handige instellingen te vinden, die voornamelijk met de distributie te maken hebben.

Aan de rechterkant kun je aangeven of het een 360-graden video is. Daarnaast kun je een universele video-id toevoegen, alleen van nut voor eigen gebruik (bij combinatie met website) en je kunt aangepaste labels toevoegen (deze zijn ook alleen voor eigen gebruik, Facebook doet hier niets mee).

geavanceerde instellingen facebook video

Aan de linkerkant kun je via distributie kiezen waar je video kan en mag verschijnen. Standaard staat deze op ‘overal’. Met het drop-down menu kun je deze instelling wijzigen.

Je kunt kiezen uit ‘uitsluiten van nieuwsoverzicht’, in dat geval zal je video niet zichtbaar zijn in de tijdlijn van anderen maar alleen als iemand naar je pagina toe gaat.

geavanceerde instelligen facebook video

Met de optie aangepast kun je nog een paar extra opties aangeven. Je kunt met één vinkje verbieden dat de video door anderen wordt ingesloten (embedden) op een website en je kunt kiezen om er een geheime video van te maken. Dit kan handig zijn als je deze niet op je pagina zichtbaar wilt maken maar wel wilt gebruiken op een website en daar de video wilt embedden. Bij een geheime video kun je ook nog instellen dat je sociale acties (likes, reageren) kunt blokkeren.

geavanceerde instelligen facebook video

Crossposten Facebook video

Bij elke video krijg hier een overzicht van pagina’s waarop je de video kunt ‘crossposten’. Dit is een instelling die je in kunt stellen in de pagina instellingen.

Crossposting is een manier om video’s op meerdere pagina’s te delen. Crossposting kan alleen plaatsvinden tussen pagina’s die elkaar hebben toegevoegd. Jij bepaalt welke video’s je wilt crossposten. Wanneer een pagina je video’s crosspost, kan de pagina ook video statistieken voor de berichten op de paging bekijken.

facebook video instellingen crossposten

Standaard opties om in te stellen bij een Facebook update

Naast bovengenoemde opties heb je ook bij een video de standaard opties die je kunt toepassen bij een update op de Facebook pagina.

standaard instellingen facebook video update

Van links naar rechts:

  • Taggen van personen
  • Stemming meegeven
  • Inchecken bij een locatie
  • Doelgroepbepaling (targeting) voor distributie in het nieuwsoverzicht
  • Producten uit de Facebook shop toevoegen
  • Messenger button toevoegen aan de video

Tot slot; klik op publiceren om de video te plaatsen.

Instellingen bewerken van een geplaatste Facebook video

Via de ‘Publicatietools‘ op de Facebook pagina kun je naar ‘Videobibliotheek‘ gaan waar je de instellingen van je video kunt aanpassen en bewerken. Ook kun je hier statistieken bekijken van je geplaatste video’s.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen