Facebook update wijzigen CTA beschrijving contactgegevens

Facebook update na wijzigen CTA, beschrijving of contactgegevens

Zonder aankondiging heeft Facebook iets gewijzigd op de Facebook pagina waardoor er, als je bepaalde wijzigingen maakt op je pagina automatisch updates op je pagina worden geplaatst met deze wijzigingen. Niet handige dus!

Gelukkig kun je deze optie wel uitzetten op de Facebook pagina

Facebook update na bepaalde pagina instellingen

Als je op je Facebook pagina wijzigingen maakt in CTA (Call to Action), beschrijving of contactgegevens is het nu standaard zo dat er automatisch een Facebook update geplaatst wordt op de Facebook pagina. En aangezien jij waarschijnlijk ook graag controle wilt hebben over wat je deelt op de pagina is het handig om deze instellingen te controleren.

Updates die geplaatst worden zien er (als voorbeeld) zo uit:

facebook update na wijzigen info pagina

Prima natuurlijk dat dit bouwbedrijf het adres heeft gewijzigd maar ik denk niet dat wij op Facebook nu massaal een bezoek gaan brengen aan het bedrijf. En je kunt zeker een leuker en beter bericht maken met een dergelijke verhuizing. Deze updates wil je dus liever niet op je tijdlijn van je pagina hebben staan.

Zo pas je deze instelling aan

Ga naar ‘Instellingen‘ van je Facebook pagina en kijk onder ‘Algemeen‘ naar de volgende instelling:

facebookupdate na wijzigen info pagina

Klik op ‘Bewerken’ en wijzig de instelling door het vinkje uit te zetten.

facebookupdate na wijzigen info pagina

Na het uitvinken van deze optie kun je weer gewoon dingen aanpassen op je pagina en daarna eventueel een bericht plaatsen met de wijziging (als je dat zou willen) maar dan wel aangepast hoe jij dat zou willen met die uitstraling die voor je bedrijf zo kenmerkend is!

 

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen