Nieuwe opties bij het plaatsen van een Facebook bericht

Nieuwe mogelijkheden Facebook update

Voor Facebook pagina beheerders zijn er weer een paar nieuwe mogelijkheden toegevoegd om een update (en reacties) te plaatsen op deze pagina.

 

Reageren als persoon of als pagina op een bericht

Soms is het handig om als pagina ergens op te reageren, of het nu op een eigen pagina is of een bericht van een andere pagina maar wil je als persoon reageren op je eigen pagina berichten was dit altijd lastig op Facebook.

Je hebt nu de mogelijkheid om op je eigen pagina als persoon een bericht/update te plaatsen of als persoon of andere pagina met de nieuwe knop bij het plaatsen van een nieuw bericht.

 

Extra opties Facebook update

 

Ook in updates van pagina’s is het nu mogelijk om als pagina te reageren. Ook kun je een bericht liken vanuit het pagina account zonder meteen te moeten switchen naar je pagina.

 

Reageren op een update als pagina

Helaas zijn bovenstaande nieuwe opties nog niet beschikbaar in de mobiele apps van Facebook.

 

Het inplannen van Facebook updates

Inplannen van updates in de toekomst kon altijd al op Facebook maar de plek om dit te doen is aangepast. Via een drop-down menu voor de knop om het bericht te plaatsen is aangepast en kent nu drie mogelijkheden;

Bericht plannen in de toekomst (Schedule Post)
Bericht in het verleden op de tijdlijn van de pagina plaatsen (Backdate Post)
Bericht bewaren om later te bewerken (Save Draft)

Facebook update opties

 

Na het klikken op ‘Schedule Post’ krijg je een nieuw venster om de datum en tijd aan te geven waarop het bericht op de tijdlijn geplaatst moet worden.

 

Facebook update inplannen

 

Na plaatsen is het bericht nog weer te bewerken of te annuleren via het activiteiten scherm via de Facebook pagina

 

 

Bij het plaatsen van een bericht in het verleden op de tijdlijn, het anti-dateren van een update kan ook, daar krijg je een venster te zien waarop datum van plaatsen (gebeurtenis) kan worden ingevoerd en heb je de optie om ervoor te kiezen om de update wel of niet in het nieuwsoverzicht van de fans zichtbaar te maken.

 

Facebook update anti dateren

Mooie opties die het beheer van de Facebook pagina weer wat makkelijker maken.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen