nieuwe layout facebook pagina met aangepaste volgorde onderdelen

Nieuwe layout Facebook pagina: volgorde aangepast

De volgorde van items op de tijdlijn van je Facebook pagina zijn veranderd. Waar voorheen altijd je updates bovenaan stonden heeft Facebook dit nu aangepast om meer aandacht te kunnen geven aan nieuwe item’s zoals Services en de Facebook Shop.

Volgorde tijdlijn op de pagina is makkelijk aan te passen

Het is eenvoudig om de volgorde naar je eigen hand te zetten en je eigen gewenste volgorde op je Facebook pagina zichtbaar te krijgen. Tijdens een Facebook Live uitzending heb ik dit uitgelegd:

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Volgorde tabbladen bepaald de volgorde in de tijdlijn

De volgorde van de tabbladen aan de linkerkant van je Facebook pagina staan is bepalend voor de volgorde van deze onderdelen op de tijdlijn. En deze volgorde van de verschillende onderdelen is aan te passen via de onderste knop ‘Manage Tabs‘.

Klik hier op en je kunt de volgorde aanpassen door de onderdelen op te pakken (klikken en vasthouden) en te verplaatsen.

Ik zie maar twee updates op de tijdlijn staan

Facebook wil graag dat alle onderdelen aandacht krijgen en heeft bedacht dat als je updates bovenaan (of een andere hoge plek) zet in de tijdlijn bezoekers slechts de laatste twee updates zien. De andere latere updates komen pas nadat alle andere onderdelen in beeld zijn gekomen.

Is deze aanpassing wel handig?

Voorheen kon je helemaal geen volgorde aanpassen en nu is het bijvoorbeeld mogelijk om je Facebook Shop, Services of Reviews bovenaan de pagina te plaatsen om hier op deze manier meer aandacht aan te geven.

Zoals je ziet in Manage Tabs kun je tabbladen ook uitzetten maar niet alle tabbladen. Foto’s, Video’s, Updates, Likes en Informatie (About) kun je niet uitzetten en zijn altijd zichtbaar op de tijdlijn van de Facebook pagina.

Extern doorverwijzen naar een specifiek onderdeel

Je kunt via Manage Tabs wel de url van een specifiek onderdeel kopiëren en ergens anders plaatsen om zo een doorverwijzing te krijgen naar bijvoorbeeld je reviews.

Facebook reviews extern linken of koppelenHandig om mensen rechtstreeks door te verwijzen naar één van deze onderdelen. Via de link https://facebook.com/fidene/reviews/ kom je nu rechtstreeks uit op alle reviews van deze pagina.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Facebook url aanpassen van bedrijfspagina Door een naamswijziging kan het voorkomen dat je de url naar je Facebook pagina wilt aanpassen. Hoe doe je dit en zijn er trucjes als dit niet meer mo...
Facebook updates plaatsen in meerdere talen Voor veel Facebook pagina's met fans in meerdere landen of fans die verschillende talen spreken was het altijd lastig om goede updates te plaatsen zon...
Link aanpassen op Facebook; instellen Facebook Domain Verification Rond de zomer van 2017 kwam de aankondiging van Facebook om het bewerken van informatie (afbeelding en tekst) bij het plaatsen van een link op een Fac...
Verkeerde foto en tekst op Facebook bij een website link? Je plaatst een link (van je eigen website) op Facebook (of op Linkedin, Google+ of Twitter), je ziet Facebook even zoeken en ziet een foto en/of tekst...

Comments

comments