De menukaart van een restaurant meteen zichtbaar op Facebook

restaurant menu op Facebook

Het menu van een restaurant plaatsen op de Facebook pagina, welke zowel op de desktop als mobiel goed zichtbaar is kan sinds kort. Zo krijg je dit ook voor jouw restaurant voor elkaar.

 

De menukaart van het restaurant rechtstreeks zichtbaar op de Facebook pagina

Via de instellingen van de Facebook pagina (als beheerder van de pagina) is het mogelijk om een PDF van de menukaart te uploaden op Facebook en zichtbaar te maken op de pagina.

Je gaat naar de instellingen (settings) van de pagina (zie hieronder), klinkt daar op pagina-informatie (Page info) en aan de rechterkant van de instellingen staat de optie ‘Menu’ waarmee je een PDF kunt uploaden die zichtbaar is op Facebook.

Let op! De pagina moet voor deze optie wel in de categorie ‘Local Business’ met als subcategorie ‘Restaurant/Cafe’ vallen anders is deze optie niet zichtbaar.

 

Menu kaart restaurant op Facebook

Upload de PDF met de menukaart en bewaar de instellingen.

 

Zichtbaarheid van de menukaart op Facebook

Op de desktop zie je aan de linkerkant (in de nieuwe layout van de pagina) van de pagina het volgende gedeelte met informatie over de pagina. Het nieuwe item ‘menu’ staat in de lijst en bij klikken wordt de menukaart (pdf) meteen zichtbaar.

 

Menu kaart restaurant op Facebook

 

Zichtbaarheid van de menukaart op de mobiel

Mobiel is de menukaart nog beter zichtbaar. Meteen bij het openen van de pagina op de mobiel staat onder de coverafbeelding het de menu optie. Bij klikken zal een nieuw venster openen waarbij de toekomstige gasten meteen kunnen kiezen.

Menu kaart restaurant op Facebook

Direct bestellen vanaf de menukaart is via Facebook vooralsnog niet mogelijk…

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Comments

comments