Facebook video of YouTube link voor meer interactie op Facebook

Meer interactie met Youtube of Facebook video op Facebook

Na afbeeldingen zijn video’s de meest gedeelde updates op een Facebook pagina.

Er zijn twee opties om een video te plaatsen op Facebook; direct uploaden via Facebook of een link naar YouTube. Welke optie scoort beter?

Onderzoek naar de beste optie

Socialbakers heeft een onderzoek gedaan naar de beste manier van plaatsen van een video. In dit onderzoek onder pagina’s bleek dat de pagina beheerders 3.684 YouTube links hebben geplaatst tegen 458 Facebook video’s in een periode van 5 dagen in januari.

Video op Facebook: delen of vind ik leuk?

Opvallend in het onderzoek is dat ondanks dat er acht keer vaker een video(link) is geplaatst naar YouTube beide opties ongeveer een gelijk aantal vind-ik-leuks, aantal gedeelde updates en reacties hebben gekregen. In onderstaande grafiek te zien bij ‘comments, likes en shares’.

Verdere opvallende punten zijn dat het aantal vind-ik-leuks de meest voorkomende interactie van de betreffende update is en dat de Facebook video het dubbele aantal reacties heeft gekregen in vergelijking met de YouTube link.

De voordelen van YouTube links

  • YouTube is de meest populaire video site ter wereld met goede statistieken. Je ziet niet alleen data over de video in de update maar ook andere belangrijke data als aantal keer bekeken en keren gedeeld. Facebook Insight geeft geen (directe) inzichten hoe vaak een video bekeken is wat een groot nadeel is.
  • Een YouTube video is te delen via meerdere platformen die allemaal ondersteuning geven aan de online zichtbaarheid van het bedrijf. Een Facebook video is alleen te bekijken op Facebook zelf.

De voordelen van Facebook video

  • Het is mogelijk om fans te taggen in de video
  • Er is een mogelijkheid om de pagina leuk te vinden direct in de video

Conclusie

Beide opties bieden voordelen alleen is de Facebook video gericht op gebruik binnen Facebook en geeft daar ook meer opties terwijl een YouTube link ook buiten Facebook te gebruiken is.

Welke optie heeft jouw voorkeur? Plaats je voorkeur en ervaring in de reacties hieronder.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Tips om je Facebook Video ‘viraal’ te laten gaan Digitale video zal niet zomaar meer verdwijnen maar wordt nog steeds populairder en meer bekeken dan de jaren hiervoor. Via social media zijn er twee ...
Alle instellingen om video goed op Facebook te plaatsen Facebook video's zijn booming, dat zie je meteen als je het Facebook nieuwsoverzicht opent. Het is op dit moment DE manier om veel bereik te krijgen m...
Ondertiteling aan je Facebook video toevoegen Ondertiteling bij een Facebook video is een handig middel om je kijker langer te laten kijken en je boodschap beter over te laten komen. De meeste men...
Welke Facebook update krijgt het hoogste organisch bereik Het bereik van een Facebook update op een zakelijke pagina neemt gemiddeld genomen af. Door dat wij met z'n allen meer delen, meer vrienden krijgen ...

Comments

comments