Aanpassen Facebook url pagina wijzigen

Facebook url aanpassen van bedrijfspagina

Door een naamswijziging kan het voorkomen dat je de url naar je Facebook pagina wilt aanpassen. Hoe doe je dit en zijn er trucjes als dit niet meer mogelijk is. Je kunt de URL naar je Facebook pagina maar één keer wijzigen.

Dit artikel gaat alleen over het aanpassen van de url. Over het aanpassen van de naam van de pagina is DIT artikel geschreven.

De Facebook url aanpassen op je pagina

Het wijzigen van de url is relatief eenvoudig en je moet voldoen aan de volgende regels:

  • je moet admin zijn van de pagina
  • de url mag niet eerder gewijzigd zijn (dit kan maar één keer)

Je gaat naar het ‘About’ gedeelte op je Facebook pagina

Facebook url aanpassen wijzigen

Je klikt daar op ‘Edit’ bij ‘Username’. Je krijgt het volgende scherm te zien waar je de naam kunt aanpassen.

Aanpassen url Facebook pagina wijzigen

Kies de geschikte naam en controleer de beschikbaarheid door deze te checken. Is de naam geschikt en beschikbaar, claimen maar!

Taggen van een pagina in een bericht

Een juiste url naam is vooral belangrijk bij het taggen van de pagina. Als je een pagina in een bepaald bericht niet kunt taggen dan kun je altijd @ en de naam van de pagina in de url gebruiken. In het geval van Fidene @Fidene. Facebook zal de naam dan altijd goed aanvullen in het bericht.

[cm_ad_changer campaign_id=”3″]

De url van mijn pagina is niet meer te wijzigen

Als je de url al eerder hebt aangepast kun je dit niet meer een tweede keer doen. En dat kan best vervelend zijn maar… daar is wel een work-around voor.

Voor deze oplossing moet je wel een eigen website hebben en ook via FTP daarop toegang hebben. Of je kunt het gewoon regelen met je webbouwer.

Waarom wil je graag een mooie url hebben voor je Facebook pagina? Juist, vaak om klanten en geïnteresseerden makkelijk te kunnen doorverwijzen naar je Facebook pagina. Je wilt een snelkoppeling maken in je mail handtekening of visitekaartje.

Zorg dat je de url http://eigensite.nl/facebook redirect naar je Facebook pagina. Check bijvoorbeeld maar https://fidene.nl/facebook

Dit kun je natuurlijk ook doen voor andere social media platformen als Twitter, Google, Linkedin. Makkelijk door te geven en het staat netjes in communicatie van het bedrijf.

Script om de url te redirecten

Een optie is om een map aan te maken in de root van je domein en daar een script te plaatsen die de redirect regelt. Maak in de map een bestand ‘index.php’ aan en open dit in kladblok of een andere tekst editor.

Plaats de volgende code in het bestand (met de juiste url) en sla het bestand op.

<?
Header( “HTTP/1.1 301 Moved Permanently” );
Header( “Location: https://facebook.com/fidene” );
?>

 

Handig om in te stellen en je kunt de url dan voor Facebook ook naar een actie tabblad laten gaan om daar meer bezoekers te krijgen.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen