Facebook pagina naam aanpassen of wijzigen

Facebook pagina naam aanpassen meer dan 200 likes

Facebook kent twee procedures voor het aanpassen van de naam op Facebook, voor pagina’s met minder dan 200 likes en voor pagina’s met meer dan 200 likes. Beide procedures beschrijf ik hieronder.

In dit artikel gaat het om de naam van de pagina, een artikel over het aanpassen van de url van de pagina is hier te vinden. De naam van de Facebook pagina zoals hieronder staat naast het logo.

Facebook pagina naam

Naam Facebook pagina met minder dan 200 likes aanpassen

Een naam van een Facebook pagina aanpassen kan niet ongelimiteerd… dit kun je maar één keer doen! Zorg dus dat je zeker weet dat je de naamswijziging wilt doorvoeren en dat deze naam wel de juiste (blijvende) naam voor je Facebook pagina gaat zijn.

Het wijzigen van de naam werkt als volgt; je gaat naar de Facebook pagina waarvan je de naam wilt wijzigen en gaat naar het ‘About onderdeel‘.

Naam Facebook pagina met minder 200 likes aanpassen

Klik om naar de details van de pagina te gaan en deze aan te passen.

Naam Facebook pagina met minder 200 likes aanpassen

Klik op ‘Edit‘ om de naam van de pagina aan te passen. Als je minder dan 200 likes hebt zul je zien dat je eenvoudig de naam kunt aanpassen.

Facebook pagina naam aanpassen

Klik op Save om de wijziging door te voeren. De naam van de Facebook pagina is aangepast.

Facebook pagina naam met meer dan 200 likes aanpassen

Heb je een Facebook pagina met meer dan 200 likes dan is het een stuk lastiger om de naam aan te passen. Als je dezelfde procedure als hierboven volgt kom je uiteindelijk terecht bij de volgende melding

Facebook pagina naam aanpassen meer dan 200 likes

Als je op ‘Learn more‘ klikt lees je waarom je de naam niet meteen kunt aanpassen:

  1. Je hebt de naam van de pagina al een keer gewijzigd.
  2. Je bent geen admin van de pagina.
  3. Jij (of een andere admin) hebt recentelijk al een wijzigingsverzoek ingediend.
  4. Deze optie is op dit moment niet beschikbaar op de locatie waar jij bent.

Eigenlijk is altijd punt 4 de boosdoener; deze optie is (nog steeds) niet in Nederland beschikbaar! Maar er is wel een oplossing…

In de Verenigde Staten kan het wel…

Oneerlijk natuurlijk en ook onbegrijpelijk maar er zal wel een (juridische) reden achter liggen. Maar er zijn genoeg tools te vinden op het internet waarbij je kunt doen alsof je desktop/notebook in de USA staat. Eén van die tools die je daarvoor kunt gebruiken is Hola.

Hola Internet is een plugin die te gebruiken is in de browsers FireFox en Chrome. Installeer de plugin en stel in dat je gaat browsen via de ‘Verenigde Staten’. Ga naar Facebook.com en log in.

Zorg dat je taalinstellingen van Facebook op ‘English (US)’ staan en ga naar je Facebook pagina instellingen.

Ga naar de Page info en ga hier naar de Naam en klik hier op Edit en klik op ‘Request Change’.

Je krijgt voorwaarden te zien die je moet accepteren om het formulier in te kunnen vullen en het verzoek in te dienen bij Facebook. Vul de gegevens in en voeg bestanden toe om Facebook te laten zien dat dit de juiste naam is. Denk hier aan:

  • Screenshots van de website met naam
  • Briefpapier
  • Visitiekaartje
  • KvK informatie

Klik op ‘Verzenden’ om de data en gegevens te verzenden naar Facebook. En daarna afwachten maar… Zelf heb ik met deze procedure altijd succes gehad om de naam van de Facebook pagina aan te passen en daarbij duurde het 3 tot 15 dagen dagen voordat ik een antwoord heb ontvangen van Facebook.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Facebook updates plaatsen in meerdere talen Voor veel Facebook pagina's met fans in meerdere landen of fans die verschillende talen spreken was het altijd lastig om goede updates te plaatsen zon...
Link aanpassen op Facebook; instellen Facebook Domain Verification Rond de zomer van 2017 kwam de aankondiging van Facebook om het bewerken van informatie (afbeelding en tekst) bij het plaatsen van een link op een Fac...
Aanmaken van een nieuwe Facebook pagina Hoe begin je een nieuwe Facebook pagina voor je bedrijf of instelling? Een aantal stappen en instellingen moeten bekend zijn om een nieuwe pagina ...
Het geheim van organisch bereik op Facebook Beheer je een Facebook pagina dan ga ik er van uit dat je de statistieken van je berichten en je pagina wel eens bekijkt. De meesten zullen dit doen v...

Comments

comments