Facebook cijfers in Nederland in oktober 2014

Facebook cijfers Nederland november 2014

Facebook Marketing en cijfers Nederland

Als Facebook niet zo groot zou zijn in de wereld zou niemand zich zo druk maken om een onderzoekje of een nieuwe bekendmaking van cijfers. Facebook marketing gaat over het bereiken van (doel)groepen en je wilt van te voren wel graag weten of een bepaalde groep aanwezig is op een platform en in welke mate.

 

Cijfers gebaseerd op inloggegevens Facebook

Facebook geeft zelf de mogelijkheid om aantallen mensen te verkrijgen via de advertentie mogelijkheid. Voordat je een advertentie plaatst wil je zeker weten hoeveel mensen je bericht mogelijk zien.

 

Ook in 2014 is het aantal Facebook gebruikers verder toegenomen

De trend zet zicht nog steeds verder door; het aantal Facebook accounts in Nederland is gegroeid tot 9.160.000. (9,1 miljoen) en dat is met een bevolking van 16,8 miljoen (CBS cijfers) gewoon 54,5 % van de gehele bevolking.

Facebook cijfers Nederland november 2014

 

De groei is redelijk constant in de meeste leeftijden

Het overzicht zegt genoeg, over de jongeren zo meteen meer maar verder is er geen leeftijdsdoelgroep niet te bekennen op Facebook.

Nederlandse Facebook cijfers 2014

 

Jongeren en Facebook in Nederland

Het is duidelijk dat er een tendens is dat de groei er in Nederland met Facebook gebruikers jonger dan 18 jaar er echt wel uit is en de laatste cijfers geven ook een daling aan in de leeftijdsgroep van 13 en 14 jarigen (60.000 minder). Op zich logisch lijkt me; omdat jongeren snel switchen van omgeving en meeveren met trends; Instagram en zeker Snapchat wordt in deze leeftijdsgroep ook (heel) veel gebruikt.

Als ik rondvraag bij jongeren welke apps er gebruikt worden zijn dat vaak dezelfde antwoorden; WhatsApp! Geen last van ouders of anderen en meepraten in eigen leeftijdsgroepen. Daarnaast worden er meerdere andere apps gebruikt vaak niet altijd even frequent (ene week heel veel andere week weinig).

De aantallen zijn nog steeds enorm natuurlijk ook al zou een daling wel echt doorzetten (wat ik persoonlijk eerst nog moet zien); op dit moment nog steeds bijna 1 miljoen jongeren in de leeftijd tussen de 13 en 17 jaar!! Dit is vergeleken met demografische gegevens van Nederland in de leeftijdsopbouw een zeer hoog percentage! Als je de aantallen van het CBS optelt kom je echt nog redelijk dicht tegen de 95% aan. De andere leeftijdsgroepen halen dit percentage niet.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen