Facebook voegt auteur informatie toe aan gedeelde link

Facebook auteur informatie toevoegen aan link

Sinds kort laat Facebook bij het delen van een link op het social media netwerk een link naar de (Facebook) auteur informatie zien, handig voor meer bereik en interactie zoals vragen en opmerkingen. Je moet wel een aantal zaken op de website goed hebben ingesteld hiervoor.

Klikbaar profiel zichtbaar op Facebook bij delen van een link

Zichtbare auteur informatie bij een artikel kennen we van Google+ waar een foto van de auteur zichtbaar was in de zoekresultaten als dit op de juiste manier gekoppeld was op de website. Helaas werkt deze functie op Google niet meer maar… Facebook heeft deze functie nu ook!

Het profiel van de auteur van een artikel is direct zichtbaar nadat een artikel gedeeld is op Facebook als natuurlijk deze informatie correct op de site is vermeld.

Facebook Auteur informatie profiel zichtbaar bij delen Facebook

Zichtbaar voor je netwerk met de Auteur/author Tag op Facebook

Als je ergens op een website een artikel of gastblog schrijft is het ook leuk (en interessant) als lezers zien dat jij dat hebt geschreven. Bovendien helpt dit om de online autoriteit verder op te bouwen.

Voor website eigenaars is het nu relatief eenvoudig om de auteurs-tag op de site te implementeren zodat de lezers direct de interactie met de schrijver/auteur aan kunnen gaan deze gaan volgen of een vraag stellen.

Facebook ‘Publisher en Author tag’ informatie in website structuur

Het enige wat de website moet implementeren is een goede structuur;

  • Publisher informatie (de uitgever/website), dit moet verwijzen naar deFacebook pagina.
  • Author informatie (de schrijver/auteur), dit moet verwijzen naar het Facebook profiel van de schrijver.

Niet alleen is de auteur zichtbaar bij het delen van de link van het artikel op Facebook maar er is meer interactie mogelijk.

Volgen van de auteur na lezen artikel

Als een lezer heeft geklikt op het artikel kan er een melding (toevoeging op de link) komen om deze persoon te volgen (als de lezer dit nog niet doet en geen vrienden is) zodat hij/zij op de hoogte kan blijven van de openbare updates van de auteur. Natuurlijk is het wel noodzakelijk dat de auteur deze optie aan heeft staan in de instellingen van zijn/haar profiel.

Facebook follow na lezen artikel

Volg knop na het lezen van een artikel op Facebook

De Facebook instellingen voor een auteur kunnen verwijzen naar een profiel maar ook een pagina. Dit klinkt wat vreemd in eerste instantie maar is in Facebook denken heel logisch omdat een bekende persoon (een schrijver) ook een pagina kan hebben en geen profiel.

Facebook Like knop na het lezen van een artikel op Facebook

Als in de auteurs informatie een Facebook pagina is ingevoerd en je klikt op een artikel waar deze informatie geladen is zoals in onderstaande update dan is het dus mogelijk dat de lezer de mogelijkheid krijgt om meteen deze pagina te liken…!!

Dat is nog eens een manier om meer likes te krijgen, zeer waardevolle likes in dat geval.

Facebook like na lezen artikel

Facebook like knop na het lezen van een artikel op Facebook.

Eenvoudige implementatie van de Facebook Auteur Tag

De enige extra code die ervoor zorgt dat deze informatie zichtbaar is bij het delen van een link is de “article: author metatag”. Met WordPress is dit eenvoudig te regelen; in de gebruikers informatie moet het Facebook profiel of pagina zijn ingevuld en dit moet gekoppeld zijn aan het artikel. Ook zijn hier vele plug-ins voor te vinden die het mogelijk maken om een auteur zichtbaar te maken in elk artikel.

Je kunt de betreffende tags controleren via de Facebook debugger.

Je kunt als auteur een pagina of een profiel opgeven. Wat niet kan is dat auteur en publisher één en dezelfde pagina zijn.

Het lijkt er op dat het NIET mogelijk is om deze tag te activeren voor oude artikelen. In de tijdlijn van mijn Facebook pagina is deze optie ergens tussen 8 en 14 juni actief geworden, vanaf dat moment wordt de auteur in mijn artikelen in ieder geval weergegeven (de auteurs-tag had ik voor die tijd al geïmplementeerd op Fidene)

Goede reden om een gastblog te schrijven!

Als je nu denkt; dat wil ik ook wel… kan dat hier ook! Meldt je gerust aan om een gastblog te schrijven!

Bedankt Marco Simons en Harold Kip voor het meedenken en testen van opties!

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

De perfecte update met link op Facebook, zo maak je die! De perfecte link op Facebook... die aandacht krijgt in het nieuwsoverzicht, waar mensen op Facebook naar kijken en klikken op de link naar je website....
Vacature op Facebook plaatsen en publiceren op je pagina Een vacature rechtstreeks op Facebook plaatsen i.p.v. een linkje naar je website... klinkt als een interessante optie voor een behoorlijk aantal vacat...
Waarom je vierkante video moet gebruiken op social media Dat video een hele effectieve manier van content is om je verhaal te vertellen op social media is voor iedereen wel duidelijk. Welk platform het ook i...
Tips om je Facebook Video ‘viraal’ te laten gaan Digitale video zal niet zomaar meer verdwijnen maar wordt nog steeds populairder en meer bekeken dan de jaren hiervoor. Via social media zijn er twee ...

Comments

comments