eerste likes facebook pagina

De eerste likes voor je Facebook pagina

Optreden zonder publiek is niet leuk, updates plaatsen op een pagina zonder likes ook niet. Maar hoe kom je aan die eerste likes?

Voordat je anderen gaat uit nodigen of gaat vragen om je pagina leuk te vinden zorg er eerst voor dat je pagina een goede weergave geeft van je bedrijf! Zorg voor een goede omslagfoto, profielfoto en een aantal berichten.

En ga dan aan de stap in de onderstaande volgorde.

1. Deel je pagina op je eigen persoonlijke tijdlijn

Hiermee geef je aandacht aan je pagina en laat je de beslissing om de pagina leuk te vinden over aan de lezer/vriend zelf. Het is natuurlijk altijd beter als een vriend uit zichzelf op de ‘Vind ik leuk’ knop klikt dan dat jij hem/haar hier voor uit moet nodigen… echte fans, daar gaat het uiteindelijk om. Je zult ook vrienden hebben die het heel leuk vinden wat jij persoonlijk en prive doet maar niet op de hoogte willen blijven van al je zakelijke perikelen.

Maak op je persoonlijke profiel een nieuwe update met een tekst zoals hieronder, het mag uiteraard anders.

De url die je moet gebruiken in je bericht is de link naar je Facebook pagina; https://facebook.com/fidene bijvoorbeeld. Als de link gevonden is door Facebook (tekst en afbeelding zoals in onderstaand voorbeeld) kun je deze link weer weghalen in de update.

Eerste likes Facebook pagina

Na het weghalen van de url ziet het bericht er zo uit en plaats ik de update.

Eerste likes Facebook via bericht tijdlijn

De update zal er voor vrienden die de pagina nog niet leuk vinden zo uit zien in het nieuwsoverzicht, met een knop om de pagina direct leuk te vinden zoals je ziet!

Eerste likes Facebook pagina

Voor vrienden die de pagina al wel leuk vinden ziet de update er anders uit.

Facebook eerste likes pagina

Een goede manier om je vrienden van de pagina op de hoogte te brengen.

 

2. Nodig je vrienden uit om je Facebook pagina leuk te vinden

Hebben al je Facebook vrienden interesse voor het onderwerp van je pagina? Waarschijnlijk niet… nodig daarom NIET zomaar alle vrienden uit maar wees selectief. Klik op de pagina op de drie en klik daar op ‘Invite Friends

Vrienden uitnodigen Facebook pagina

Je ziet dan een lijst met al je vrienden waaruit je een selectie kunt maken om deze personen uit te nodigen. Nodig niet iedereen in één keer uit maar doe dit in fasen van 5-7 personen tegelijk, het liefst personen met gelijke interesse, woonplaats of vrienden. Facebook zal als meerdere van deze mensen de uitnodigen accepteren dit bericht ook aan anderen laten zien, hierdoor krijg je dus meer bereik.

 

 

3. Laat je pagina zien in je persoonlijke (werk) informatie

Vul in je persoonlijke profiel je werkervaring op de goede manier in zodat je pagina van jou (of je werk) zichtbaar is voor iedereen die op je profiel komt en zorg dat deze informatie openbaar beschikbaar is.

Als je met de muis over over het bedrijf gaat laat Facebook direct de pagina zien.

Anderen krijgen dit te zien als je in je eigen persoonlijke tijdlijn de informatie over je werk bijwerkt en je pagina als bedrijf kiest.

Schrijf een blog over je pagina

Vertel in een blog uitgebreid over de gemaakte pagina en wat je met de pagina gaat doen, welke informatie je daar geeft en voor wie de pagina interessant is.

 

Embedden van berichten in een blog

Het is mogelijk om op je website Facebook berichten van je pagina direct in te sluiten. Als je dit doet krijgt de lezer meteen de pagina te zien en ziet ook de knop om de pagina leuk te vinden, zie voorbeeld.

Het is steeds lastiger om een hoog bereik te krijgen met Facebook updates. Welk type update geeft het beste resultaat…

Posted by Fidene on Tuesday, March 3, 2015

Mailing/nieuwsbrief

Heb je een nieuwsbrief die je richting relaties stuurt? Plaats in een artikel informatie over je pagina en zet de link hierin. Uiteraard staat onderaan (of op een andere plek) de nieuwsbrief ook een link naar je pagina.

 

Handtekening mail

Zet de link van je Facebook pagina onder je mail in je handtekening. Zo geef je relaties die een mail van je krijgen in ieder geval de mogelijkheid om je pagina te zien en direct te bezoeken.

 

Like box op je website

Iemand komt op je website, leest een artikel wat in de smaak valt en ziet de Facebook like box. Als deze persoon nog meer van deze artikelen wil zien is de kans aanwezig dat deze persoon op ‘like’ klikt op de like-box.

Met deze stappen moet het zeker mogelijk zijn op een goede manier de eerste likes voor je pagina te krijgen. Bouw nu verder met goede updates om nog meer likes te krijgen. Voor een volgende fase van je Facebook pagina zijn ook weer andere extra mogelijkheden om je vind ik leuks uit te breiden.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen