Claim je locatie op Facebook

Claim je locatie op Facebook

Een plaats of locatie claimen en deze koppelen aan je Facebook pagina is nuttig. Je geeft mensen de mogelijkheid je pagina te delen met anderen. Op zich al een reden maar er is nog iets belangrijks bij gekomen.

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Wanneer een Plaats en wanneer een Pagina op Facebook?

Voor lokale ondernemers, winkels, restaurants, hotels en café’s geef ik altijd het advies: maak een plaats aan. Als je het niet doet gaan mensen de locatie zelf aanmaken en heb je geen controle meer over de gegevens. Heb je wel een locatie aangemaakt geef je anderen de mogelijkheid om over jou te praten. In het voorbeeld hieronder zie je een aantal locaties (de locaties zonder foto) die geen plaats hebben… de aantallen die je achter de naam ziet staan is het aantal mensen wat jouw als bedrijf graag wil noemen… een gemiste kans dus!

 

Facebook geeft een melding na inchecken

Wat gebeurd er als je via Facebook op je smartphone gaat inchecken op een locatie? Voorheen was het zo dat het bedrijf alleen maar genoemd werd in het bericht. Als je op deze link klikte ging je direct naar de pagina van het bedrijf toe.

Facebook heeft iets aangepast waardoor het nog veel aantrekkelijker is om een plaats te hebben. Je logt in en nadat je het bericht hebt geplaatst, zet Facebook er meteen een bericht onder met de vraag of je de locatie/pagina leuk wilt vinden.

Als je de pagina al leuk leuk vindt krijg je uiteraard deze melding niet meer. Laat jij deze kans lopen?

Is er al automatisch een plaats voor jou aangemaakt waar je geen controle over hebt? Dan lees je straks ook hier hoe je dit kunt aanpassen.

 

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Facebook updates plaatsen in meerdere talen Voor veel Facebook pagina's met fans in meerdere landen of fans die verschillende talen spreken was het altijd lastig om goede updates te plaatsen zon...
Link aanpassen op Facebook; instellen Facebook Domain Verification Rond de zomer van 2017 kwam de aankondiging van Facebook om het bewerken van informatie (afbeelding en tekst) bij het plaatsen van een link op een Fac...
Verkeerde foto en tekst op Facebook bij een website link? Je plaatst een link (van je eigen website) op Facebook (of op Linkedin, Google+ of Twitter), je ziet Facebook even zoeken en ziet een foto en/of tekst...
Extra beheerder toevoegen aan de Facebook pagina Het toevoegen van een extra beheerder op je Facebook pagina is altijd een goed idee. Makkelijk om samen de pagina te onderhouden en je weet nooit wat ...

Comments

comments