Claim je locatie op Facebook

Claim je locatie op Facebook

Een plaats of locatie claimen en deze koppelen aan je Facebook pagina is nuttig. Je geeft mensen de mogelijkheid je pagina te delen met anderen. Op zich al een reden maar er is nog iets belangrijks bij gekomen.

Wanneer een Plaats en wanneer een Pagina op Facebook?

Voor lokale ondernemers, winkels, restaurants, hotels en café’s geef ik altijd het advies: maak een plaats aan. Als je het niet doet gaan mensen de locatie zelf aanmaken en heb je geen controle meer over de gegevens. Heb je wel een locatie aangemaakt geef je anderen de mogelijkheid om over jou te praten. In het voorbeeld hieronder zie je een aantal locaties (de locaties zonder foto) die geen plaats hebben… de aantallen die je achter de naam ziet staan is het aantal mensen wat jouw als bedrijf graag wil noemen… een gemiste kans dus!

 

Facebook geeft een melding na inchecken

Wat gebeurd er als je via Facebook op je smartphone gaat inchecken op een locatie? Voorheen was het zo dat het bedrijf alleen maar genoemd werd in het bericht. Als je op deze link klikte ging je direct naar de pagina van het bedrijf toe.

Facebook heeft iets aangepast waardoor het nog veel aantrekkelijker is om een plaats te hebben. Je logt in en nadat je het bericht hebt geplaatst, zet Facebook er meteen een bericht onder met de vraag of je de locatie/pagina leuk wilt vinden.

Als je de pagina al leuk leuk vindt krijg je uiteraard deze melding niet meer. Laat jij deze kans lopen?

Is er al automatisch een plaats voor jou aangemaakt waar je geen controle over hebt? Dan lees je straks ook hier hoe je dit kunt aanpassen.

 

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Comments

comments