Aanmaken Facebook interesselijsten

UPDATE 7 december 2016 : per vandaag heeft Facebook de mogelijkheid van interesse lijsten uitgeschakeld, deze kunnen (helaas) niet meer gebruikt worden.

Hoe maak je lijsten aan binnen Facebook, wat kun je er mee en hoe voeg je een pagina toe aan een bestaande lijst. Werken met Facebook lijsten kan veel veel voordelen bieden, hoe je ze aan kunt maken staat hier beschreven.

Facebook interesselijsten, dit kun je er mee!

Facebook interesselijsten gebruik je vanuit je persoonlijke profiel. Je kunt hiermee Facebook pagina’s volgen zodat je zeker weet dat je elke update van die pagina ziet, als je tenminste de lijst bekijkt natuurlijk. Je kunt met een interesselijst ook pagina’s volgen zonder deze leuk te vinden. Handig als je bepaalde pagina’s van concurrenten wilt volgen maar niet leuk wilt vinden of je wilt niet dat bepaalde pagina’s gekoppeld worden aan je profiel (door deze leuk te vinden) maar wel wilt volgen.

Erg handig om te werken met Facebook interesselijsten. Zo maak je ze aan Click to Tweet

De Facebook interesse lijst aanmaken

Terwijl je ingelogd ben op Facebook (als persoon) ga je naar de volgende url https://www.facebook.com/bookmarks/interests (of klikt hier op…).

 

facebook interesselijsten aanmaken

Je klikt op ‘create list’ om een nieuwe lijst aan te maken. Je krijgt nu een scherm te zien waar je pagina’s aan een lijst kunt toevoegen. Via de zoekfunctie rechtsboven kun je de pagina’s op naam zoeken die je wilt toevoegen aan deze lijst.

facebook interesselijst voor pagina

Je klikt de pagina’s aan die je op deze lijst wilt. Op een later moment kunt je altijd nieuwe pagina’s toevoegen of verwijderen. Wil je de lijst definitief aanmaken dan klik je rechtsonder op ‘Next‘.

[cm_ad_changer campaign_id=”1″]

Geef een (herkenbare) naam aan de lijst. De publicatie van de lijst kent drie categorie├źn; Openbaar, Vrienden of Alleen ik. Afhankelijk van je doel kies je hier de rechten van de lijst.

Na de keuze klik je rechtsonder op ‘Klaar’.

 

 

Aan de linkerkant van je nieuwsoverzicht zie je onderaan je nieuwe lijst staan.

 

 

Je kunt deze lijst toevoegen aan je favorieten zodat deze altijd snel en makkelijk benaderbaar is. Klik op het potloodje voor de lijst en klik op ‘Toevoegen aan Favorieten’

 

 

De lijst staat nu bovenaan in het menu aan de linkerkant in het nieuwsoverzicht; makkelijk te benaderen en niet te vergeten. Als er nieuwe item’s in de lijst gepubliceerd staan zal er een cijfer (voor het aantal nieuwe updates) achter de naam worden gplaatst.

Meer redenen om Facebook interesselijsten te gebruiken? Lees ze dit in ‘Overzicht en controle met Facebook interesse lijsten‘.

Eerste versie van artikel : 14 oktober 2013
Laatst bijgewerkt op : 26 juli 2016

 

Lees de 8 regels voor een afspraak over resultaat met digital marketing

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen