eBook Facebook

Facebook statistieken; 'Het complete overzicht'

Sinds half juli 2013 heeft Facebook de statistieken in een geheel nieuw ontwerp gestoken met nieuwe en andere gegevens.

Waar kun je wat vinden, wat betekenen deze cijfers voor je Facebook pagina en hoe kun je op basis van deze cijfers sturen?

Meten = weten

 

 

 

 

Waar zijn de statistieken van de Facebook pagina te vinden?

Ga als beheerder van de pagina naar de pagina toe en open het 'admin panel' In het midden onderaan zie je de eerste statistieken staan; klik op 'alles weergeven' of 'de nieuwe paginastatistieken bekijken'.

Facebook statistieken overzicht

In het eerste scherm is het overzicht te zien, onderverdeeld in zes categorieën; Overzicht, Vind-ik-leuks, Bereik, Bezoeken, Berichten en Personen.

 

 

Algemene cijfers in het overzicht

In het eerste scherm krijg je voor je pagina te zien wat de laatste stand van zaken is voor de pagina vind-ik-leuks, het bereik van berichten en de acties die gedaan zijn op de berichten.

 

Pagina vind-ik-leuks; laat zien hoeveel mensen/pagina's je pagina leuk vinden en hoe de groei/daling afgelopen week is geweest.

Bereik van bericht; laat zien hoeveel accounts je deze week in totaal hebt bereikt met je berichten/pagina en wat de groei is geweest t.o.v. een week eerder.

Acties; laat in een kort overzicht zien wat er met je berichten is gebeurd qua vind-ik-leuks, reacties, delen en klikken op de berichten.

Overzicht van de 5 recentste berichten

In het overzicht zie je ook de gegevens en interactie van de 5 meest recente berichten. In hoofdlijnen zie je wat voor berichten er geplaatst zijn; inleiding bericht, type, doelgroep (openbaar of met doelgroep bepaling), het bereik, de betrokkenheid en de mogelijkheid om het bericht via een advertentie te promoten.

 

Lees ook het volgende artikel over de statistieken; Facebook statistieken 'Vind-ik-leuk'.Rene Schipper - Fidene

Kennis, ervaring, enthousiasme en praktisch inlevingsvermogen komen helemaal terug als Rene ondernemers helpt met social media, altijd op een persoonlijke en praktische wijze.

 
   

Fidene | Social Media
Jacob van Ruisdaelstraat 41
7391 AW Twello

+31 620 193 087

Disclaimer
Contact