zelf status update linkedin plaatsen

Zelf een status update plaatsen op Linkedin

Met een update op Linkedin vertel je waar je interesse ligt, waar je mee bezig bent, deel je de link naar een artikel of wil je iets anders onder de aandacht brengen. Hoe plaats je deze op Linkedin en hoe pas je de tekst aan?

De Linkedin statusupdate

De update in Linkedin is een heel sterk middel om zichtbaar te zijn in je netwerk en ruimte geeft aan anderen om te reageren.

Het plaatsen van een update

Je logt in op http://www.linkedin.com en gaat naar ‘Startpagina’ of ‘Home’ als je de Engelse taal gebruikt.

 

Zelf Linkedin update plaatsen

Meteen bovenaan de pagina zie je de update optie staan. Als je klikt op ‘Share an update’ of ‘een update plaatsen’ zie je dat het veld zicht aanpast en krijg je een paar andere opties te zien.

Zelf Linkedin update plaatsen

In het tekstveld kun je een tekst typen om dit te delen met je netwerk. Als je een afbeelding of ander document (doc, pdf) wilt meesturen kan dat via de paperclip (attachment).

Potlood-teken in update veld

Het potlood staat voor een anders soort update/blog binnen Linkedin waarmee je de mogelijkheid krijgt om langere updates te plaatsen op Linkedin. Meer informatie hierover is te lezen in de uitleg over het ‘publiceren van een nieuwe bijdrage op Linkedin, wat is dat?

Een link meesturen in de update

Als alleen tekst wilt zetten in je update kun je deze tekst in dit venster typen. Als je een link van een website of pagina wilt meesturen klik je op ‘Koppeling bijvoegen’ en kopieer je eerst de url van de link die je wilt doorzetten als update. Ga naar de website of pagina waarop de link staat en kopieer de url.

Zelf Linkedin update plaatsen

Ga terug naar Linkedin en plak de gekopieerde url bij de tekst ‘koppeling bijvoegen’.

Zelf Linkedin update plaatsen

De koppeling verschijnt in beeld en Linkedin zal direct de bijbehorende tekst van de link opzoeken en plaatsen. Je kunt deze tekst nog aanpassen door op bewerken te klikken. Als er in de tekst of pagina meerdere plaatjes staan kun je ook nog kiezen welke plaatjes zichtbaar moeten zijn in de update.

Zelf Linkedin update plaatsen

Zet in de bovenste update regel nog een begeleidende tekst zodat de lezer/ontvanger weet waarover het gaat. Maak deze tekst zo compleet en uitdagend mogelijk, probeer de lezer te verleiden om de link aan te klikken.

 

Ook delen via Twitter

Heb je Twitter (juist) gekoppeld met Linkedin, dan kun je de update ook versturen via Twitter. Als je dit wil doen, vink het vakje voor het Twitter icoontje rechtsonder naast de ‘Delen’ knop. Als je dit doet; zorg ervoor dat je zeker weet dat de tekst inclusief linkje (deze zal automatisch ingekort worden tot 15 tekens) niet langer is dan 140 tekens omdat anders de update niet goed weer gegeven zal worden op Twitter.

Ben je tevreden over de update? Delen maar en wacht op reacties vanuit je netwerk.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Filteren van updates in Linkedin; wat doet het en hoe werkt het. Het openingsvenster van Linkedin, waarin alle updates uit en van je netwerk staan kan in de loop van de tijd onoverzichtelijk worden doordat steeds ...
Je Linkedin contacten exporteren naar Excel of maillijst Het exporteren van je Linkedin contacten kan handig zijn om een back-up te maken van je contacten, je een keer een goed overzicht wilt hebben van alle...
Aanmaken Linkedin profiel; de complete uitleg Jij wilt ook een profiel op Linkedin aanmaken en dezelfde mogelijkheden ontdekken als alle 5 miljoen anderen in Nederland die al actief zijn op Linked...
Linkedin layout (profiel en start) helemaal aangepast op de desktop Een compleet nieuw ontwerp van Linkedin op de desktop, een tijd terug door Linkedin aangekondigd maar sinds afgelopen vrijdag voor bijna iedereen ook ...

Comments

comments