Persoonlijk uitnodigen op Linkedin; zo werkt het!

Persoonlijk uitnodigen op Linkedin doe je zo

Een persoonlijke uitnodiging is beter dan een onpersoonlijke uitnodiging op Linkedin, ik denk dat iedereen het daar wel mee eens is. Je kunt direct een goede indruk maken en een eerste indruk maak je maar één keer. Door recente wijzigingen op Linkedin is de procedure om mensen persoonlijk uit te nodigen (helaas) aangepast; daarom duidelijk achter elkaar wat de volgorde is om iemand op de goede manier persoonlijk uit te nodigen op Linkedin.

UPDATE : Op 14 oktober 2014 heeft Linkedin een wijziging aangebracht in de manier van persoonlijk uitnodigen!

Waar in Linkedin kan ik mensen persoonlijk uitnodigen?

Linkedin heeft de mogelijkheden om anderen persoonlijk uit te nodigen verder beperkt. Waarom… geen idee maar met een paar klikken verder lukt het zeker nog. Persoonlijk uitnodigen kan overigens ALLEEN via de desktop versie en helaas nog steeds niet via tablet/iPad of mobiel.

In het beginscherm van Linkedin klik je op ‘See more’ in onderstaand scherm.

 

Persoonlijk uitnodigen op Linkedin

 

Je krijgt hier een overzicht te zien van mensen die je mogelijk kent. Klik hier NIET op ‘Connect’ maar op de naam zelf.

Of je gaat met je muis over het icoontje rechtsboven (gezichtje) waarop onderstaand scherm in beeld komt en klikt daar rechtsboven op ‘See all’.

 

 

Tot een paar weken geleden kon je op deze plek nog een persoonlijk bericht schrijven, deze is dus weg gelaten door Linkedin. Je klikt dus op de naam van de persoon in onderstaand scherm.

 

Persoonlijk uitnodigen op Linkedin 2

 

Een persoonlijke uitnodiging begint bij…

Inderdaad; interesse in de persoon! De volgende stappen geef ik ook altijd in trainingen en workshop aan; bekijk het profiel van de persoon die je wilt toevoegen als connectie en bekijk waar overeenkomsten of bijzonderheden liggen en gebruik deze in de uitnodiging. Nadat je het profiel hebt bekeken pak je hier iets uit om mee te nemen in de persoonlijke uitnodiging.

Klik daarna in onderstaand scherm op ‘Connect’ om de uitnodiging te maken.

Sinds de wijziging van Linkedin op 14 oktober 2014 nodig je iemand DIRECT uit als je op ‘Connect’ klikt. Als je nu (deze melding zal waarschijnlijk snel weer verdwenen zijn) op deze knop klikt dan krijg je meteen deze melding:

 

Melding na klikken Connect op Linkedin

 

Wat moet je wel doen om iemand een persoonlijke uitnodiging te sturen? Ga me je muis over het pijltje achter connect om de optie zichtbaar te maken.

Nieuwe manier om persoonlijke uitnodiging op Linkedin te versturen

 

Klik hier op ‘Personalize Invitation’ en je krijgt het volgende scherm om de uitnodiging te versturen.

 

 

Voordeel van deze nieuwe uitnodiging is dat je niet meer hoeft aan te geven hoe je de persoon kent, dit zorgde altijd voor veel onbegrip bij Linkedin.

De volgende schermen zijn dus NIET meer van toepassing (EDIT voor veel profielen is dit op dit moment wel weer van toepassing… Linkedin toch.):

 

 

 

Een gekregen Linkedin uitnodiging persoonlijk beantwoorden

Naast het zelf uitnodigen krijg je vast ook wel eens zelf een uitnodiging. Doorloop de volgende stappen om deze correct te behandelen met een persoonlijke touch. Om een uitnodiging te behandelen klik je in het menu op het mail icoontje.

Je komt in de inbox van je Linkedin account waar je klikt op ‘Inviations’ (of uitnodigingen) en je ziet daar je huidige openstaande uitnodigingen op Linkedin staan. Als je hier op ‘Accept’ klikt is de uitnodiging geaccepteerd en is het lastig (via een omweg wel mogelijk) om nog een bericht te sturen.

 

Klik daarom niet direct op Accept maar ga eerst naar het pijltje naar beneden achter Accept. Hier heb je de mogelijkheid om eerst een antwoord op de aanvraag te versturen. Klik op ‘Reply…’ zodat je een volgend beeld krijgt om een persoonlijk bericht te sturen.

 

 

Maak een opmerking of bedankt de persoon voor de uitnodiging als het een bekende is. Heeft iemand een onpersoonlijke uitnodiging verzonden die je niet kent? Bekijk het profiel van deze persoon en stel een (gerichte) vraag. Zelf wil ik altijd eerst antwoord krijgen op dit bericht voordat ik accepteer.

Meer vragen over het uitnodigen op Linkedin? Stel deze gerust hieronder en mij een persoonlijke uitnodiging versturen mag natuurlijk altijd… eens kijken of ik deze accepteer 😉

Een persoonlijke uitnodiging versturen via de Linkedin app kan sinds 12 september ook via mobiel.

Succes en een uitnodiging versturen mag altijd: https://www.linkedin.com/in/reneschipper

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Persoonlijke Linkedin uitnodiging met mobiel Linkedin heeft met de laatste update van de Linkedin app iets aangepast waar veel vraag naar was; het is nu mogelijk om met de app persoonlijke uitn...
Is een persoonlijke Linkedin uitnodiging echt nodig? In de Linkedin trainingen die ik geef vertel ik altijd hoe je voordeel kunt halen uit een persoonlijke uitnodiging door meteen goede aandacht te gev...
Speciale tekens voor een opvallende Linkedin samenvatting De samenvatting (summary) in je Linkedin profiel is een belangrijk onderdeel om (via de teksten) gevonden te worden. Als iemand op je profiel is wil j...
De afmeting voor een afbeelding bij een Linkedin update op een zakelij... Veel bedrijven met een bedrijfspagina op Linkedin gaan hier de fout in, bij het plaatsen van een afbeelding op Linkedin. En dan bedoel ik een enkele a...

Comments

comments