Een Linkedin contact verwijderen (desktop, iPhone, Android)

Linkedin contact verwijderen

Er kunnen altijd redenen zijn om een contact of connectie definitief te verwijderen uit je Linkedin netwerk van contacten, als je dit ooit moet doen; hierbij de uitleg!

Verwijderen is definitief… mochten iets minder drastische maatregelen toch beter klinken dan kun je altijd overwegen om die connectie op Linkedin (tijdelijk) te blokkeren. Ook dit is al serieus genoeg, die persoon kan ook echt niets meer zien van je profiel en/of updates.

Verwijderen van contacten via iPhone (mobiel)

Het verwijderen van een contact uit je Linkedin netwerk kan ook via de iPhone app met als beperking dat je maar één contact tegelijk kunt verwijderen op Linkedin.

Linkedin connectie verwijderen iPhone

En nee… je kunt je eigen profiel hier niet meer verwijderen… dit screenshot heb ik gemaakt via een andere telefoon…

N.B.    Verwijderen van een contact op de iPad is (nog) NIET mogelijk.

Verwijderen van contacten via Android (mobiel)

Via de Android Linkedin app kun je ook een contact verwijderen van Linkedin via onderstaande knop.

Linkedin connectie verwijderen Android

Verwijderen van één contact op Linkedin via de desktop

Om iemand definitief te verwijderen uit je Linkedin netwerk ga je als volgt te werk.

Je zoekt de persoon op in Linkedin via het zoekvenster bovenaan in Linkedin en klikt het profiel aan.

Linkedin contact verwijderen

 

Je gaat met je muis over het drop-down menu in het profiel en klikt de onderste optie aan; ‘remove connection’ (verwijder contact).

Verwijderen van een Linkedin connectie of contact

 

Verwijderen van meerdere connecties op Linkedin

Je logt in op Linkedin.com en klikt op Contacten (Connections) meteen in het menu bovenaan in Linkedin. Je zoekt de personen op die je wilt verwijderen en vinkt het vakje voor de connectie aan. Het is handig om hierbij te filteren op achternaam of voornaam om de personen snel te vinden.

Linkedin connecties verwijderen uit je netwerk

Na het selecteren ga je naar ‘More’ in het menu van de contacten en klik je op ‘Remove from Contacts’ (verwijder uit contacten).

Krijgt mijn connectie een melding als ik de connectie verbreek op Linkedin?

Als je een contactpersoon verwijdert uit je contacten krijgt deze persoon hier GEEN melding van. Wel is het natuurlijk zo dat als je via mobiel iemand gaat verwijderen, je eerst op het profiel moet klikken en daarvan krijgt de persoon wèl een melding. Als hij/zij dan op je eigen profiel klikt ziet deze persoon dat er geen verbinding meer is tussen jullie.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Je Linkedin contacten exporteren naar Excel of maillijst Het exporteren van je Linkedin contacten kan handig zijn om een back-up te maken van je contacten, je een keer een goed overzicht wilt hebben van alle...
Personen blokkeren op Linkedin; zo werkt het Serieuze problemen met een connectie op Linkedin of iemand waar je niets mee hebt die constant op je profiel kijkt? Het is nu mogelijk om iemand te bl...
3 Tips om je Linkedin netwerk te vergroten Uitnodigen van contacten en vergroten van je netwerk op Linkedin hoort zeker bij effectief online netwerken. Deze tips helpen je om makkelijker cont...
Aanmaken Linkedin profiel; de complete uitleg Jij wilt ook een profiel op Linkedin aanmaken en dezelfde mogelijkheden ontdekken als alle 5 miljoen anderen in Nederland die al actief zijn op Linked...

Comments

comments