Afbeeldingen en video toevoegen aan je Linkedin profiel

Afbeeldingen en video toevoegen aan Linkedin

Zie jij wel eens van die profielen op Linkedin langs komen waarvan je denkt; dat wil ik ook? Vaak zijn deze profielen voorzien van veel afbeeldingen, video en linkjes naar (eigen) sites of publicaties. En deze zijn heel eenvoudig toe te voegen.

 

Wijzig je Linkedin profiel en voeg rich-content toe

Ga naar ‘Edit Profile’ om je profiel aan te passen.

Afbeelding video of link toevoegen aan Linkedin profiel

 

Scroll daar naar het gedeelte waar je de extra toevoeging, afbeelding, video of link wilt toevoegen. Je kunt deze in alle onderdelen waar je onderstaand bewerkt icoontje ziet toevoegen. Klik op ‘toevoegen link of afbeelding’ zoals hieronder aangegeven.

 

Afbeelding video of link toevoegen aan Linkedin profiel

 

Kies je voor ‘Upload File’, dan krijg je een pop-up te zien waar je kunt bladeren naar de afbeelding. Na het kiezen en uploaden van de afbeelding op je Linkedin profiel is deze meteen zichtbaar.

Kies je voor ‘Add Link’ dan krijg je onderstaand scherm te zien; plak hier de link naar je Slideshare presentatie, YouTube video of gewone link naar je site. Linkedin zal hier automatisch (via open graph instellingen) de juiste afbeelding bij plaatsen, hier heb je geen invloed op.

Afbeelding video of link toevoegen aan Linkedin profiel

 

Na het opzoeken van de link door Linkedin krijg je de mogelijkheid om de titel en eventuele beschrijving toe te voegen. Doe dit goed zodat anderen eerder geneigd zijn om op de link/afbeelding te klikken.

 

Afbeelding video of link toevoegen aan Linkedin profiel

 

Na het klikken op ‘Save’ is je afbeelding/link automatisch zichtbaar in het onderdeel van Linkedin.

 

Bewerken van toegevoegde content op het Linkedin profiel

Als je in de ‘edit modus’ op je profiel zit is het ook mogelijk om reeds toegevoegde inhoud te wijzigen. Dit doe je als volgt. Zoek de afbeelding of link op die je wilt wijzigen en klik op het ‘edit icoontje’ rechts onderin.

 

Je hebt nu de mogelijkheid om de titel en beschrijving aan te passen, de inhoud geheel van je profiel te verwijderen of de positie aan te passen.

Toegevoegde content op linkedin wijzigen

 

Om de plek in je profiel waar deze link of afbeelding te zien te wijzigen klik je door het uitklapmenu om de nieuwe locatie te selecteren. Klik op ‘Save’ om de nieuwe locatie te bevestigen.

Toegevoegde content op linkedin profiel wijzigen

Plaats vragen, reacties of je Linkedin profiel gerust in de reacties hieronder en laat anderen meekijken op je profiel… of misschien wel juist verbinding te zoeken!

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Zelf een status update plaatsen op Linkedin Met een update op Linkedin vertel je waar je interesse ligt, waar je mee bezig bent, deel je de link naar een artikel of wil je iets anders onder de a...
Linkedin layout (profiel en start) helemaal aangepast op de desktop Een compleet nieuw ontwerp van Linkedin op de desktop, een tijd terug door Linkedin aangekondigd maar sinds afgelopen vrijdag voor bijna iedereen ook ...
Aanmaken Linkedin profiel; de complete uitleg Jij wilt ook een profiel op Linkedin aanmaken en dezelfde mogelijkheden ontdekken als alle 5 miljoen anderen in Nederland die al actief zijn op Linked...
Publiceren van een nieuwe bijdrage of bloggen op Linkedin Als je een beetje actief bent op Linkedin heb je de meldingen wel voorbij zien komen; "Huppeldepup publiceerde een nieuwe bijdrage..." waarna de titel...

Comments

comments