wie ziet facebook likes en reacties

Wie ziet mijn likes en reacties op Facebook

Regelmatig krijg ik de vraag; hoe kan het dat ik op een bericht van een vriend likes zie van een ander. Zien deze mensen mijn likes op het bericht ook?

Wie ziet mijn likes op Facebook?

Regels:

Als je op ‘vind ik leuk’ klikt op een openbaar bericht () is je like op dit bericht ook openbaar en zien alle vrienden van de persoon die de update geplaatst heeft jouw like.

 

Als je op ‘vind ik leuk’ klikt op een bericht wat door een vriend van je alleen is gedeeld met zijn vrienden (), dan is je like alleen zichtbaar voor de vrienden van de plaatser. Gezamenlijke vrienden zien eventueel de actie in de ticker aan de rechterbovenkant op Facebook (desktop).

 

Wie ziet mijn reacties op Facebook?

Voor reacties gelden exact dezelfde regels als de like knop; de persoon die het bericht plaatst bepaalt wie reacties kunnen zien door de manier van delen.

 

Bepaal zelf hoe je deelt

Jij bepaalt dus zelf hoe je berichten op Facebook deelt en hoe de zichtbaar van de personen die op het bericht reageren of klikken op vind-ik-leuk voor anderen zichtbaar worden. De plaatser van het bericht bepaalt dit altijd!

 

Wie ziet een bericht als ik vrienden ‘tag’?

Als je meteen bij het plaatsen van een bericht een vriend ‘tagged’ zien niet alleen je eigen vrienden het bericht maar ook alle vrienden van de persoon die je hebt getagged. Bij een openbaar bericht zie je hier niets van maar bij een bericht wat je alleen wilt delen voor je vrienden gebeurd er wel iets; Het tekentje van ‘vrienden’ past zich aan naar ‘vrienden+’; 

Als je hier met de muis overheen gaat zie je ook dat je eigen vrienden en de vrienden van de persoon die je tagged het bericht zien.

Als je niet wil dat alle vrienden van die persoon het bericht te zien krijgen (kan vervelend zijn) kun je het beste het bericht plaatsen en in een reactie die vriend taggen. Hij/zij krijgt dan een melding van het bericht.

Als er meer vragen zijn over wat zichtbaar is op Facebook, laat het weten via de reacties

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Vacature op Facebook plaatsen en publiceren op je pagina Een vacature rechtstreeks op Facebook plaatsen i.p.v. een linkje naar je website... klinkt als een interessante optie voor een behoorlijk aantal vacat...
Waarom je vierkante video moet gebruiken op social media Dat video een hele effectieve manier van content is om je verhaal te vertellen op social media is voor iedereen wel duidelijk. Welk platform het ook i...
Tips om je Facebook Video ‘viraal’ te laten gaan Digitale video zal niet zomaar meer verdwijnen maar wordt nog steeds populairder en meer bekeken dan de jaren hiervoor. Via social media zijn er twee ...
Alle instellingen om video goed op Facebook te plaatsen Facebook video's zijn booming, dat zie je meteen als je het Facebook nieuwsoverzicht opent. Het is op dit moment DE manier om veel bereik te krijgen m...

Comments

comments