instellingen facebook video

Alle instellingen om video goed op Facebook te plaatsen

Facebook video’s zijn booming, dat zie je meteen als je het Facebook nieuwsoverzicht opent. Het is op dit moment DE manier om veel bereik te krijgen met je updates op Facebook. Maar hoe plaats je een video op Facebook en welke instellingen kun je aanpassen? Het hele proces van het plaatsen van een video op Facebook.

Een Facebook update met een video plaatsen

Je begint met een update van je Facebook pagina en kies voor Foto/video

Video op Facebok zetten

Je hebt een video bron bestand nodig, waarbij de video extensie op Facebook niet uitmaakt; bijna alle video-bestanden zijn bruikbaar voor Facebook. Zoek het bestand op en klik uploaden.

De video zal nu (nog) niet in z’n geheel op Facebook worden gezet. Facebook haalt eerst dingen als grootte, naamgeving en dergelijke op. Het daadwerkelijke uploaden zal later gebeuren.

Video op Facebok zetten

Plaats een tekst die bij de video in de update moet staan.

 

Video op Facebok zetten

CTA of Aanzet tot actie toevoegen aan video

Je hebt de mogelijkheid om een ‘aanzet tot actie’ toe te voegen aan je update. Dit kan op twee manieren.

Een CTA (Call-to-Action) knop (voorbeelden; downloaden, meer informatie, ect.) met een link naar een website daarachter.

Een link naar een website aan het einde van de video, voor de kijkers die de video helemaal afkijken dus. In het onderstaande voorbeeld ben ik van deze laatste optie uit gegaan.

 

Video op Facebok zetten

Klik op ‘Plaatsen’ om de video te plaatsen. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de video. Bij het plaatsen wordt de video namelijk daadwerkelijk geüpload naar Facebook. Na het plaatsen krijg je de volgende melding.

 

 

Video op Facebok zetten

Klik op ‘Sluiten’ om te wachten totdat de video op Facebook staat en echt bewerkt kan worden.

 

Video op Facebok zetten

Na bovenstaande melding is het mogelijk om de video verder te bewerken. Klik op de (onderste) melding om de instellingen van de video te bewerken.

 

Video op Facebok zetten

Ga met je muis over de onderkant van de video, een menu zal verschijnen met daarin de mogelijkheid om naar ‘Opties’ te gaan.

Video op Facebok zetten

Instellingen bewerken van een Facebook video

Je kunt nu mensen taggen in de video en eventueel een titel en een locatie meegeven. Een titel kan maar de tekst in de update zelf is meestal al voldoende.

Heb je een speciale video met een aparte ondertiteling dan kun je het bestand met de ondertitels ook apart uploaden in de instellingen.

De belangrijkste en meest gezochte optie zit echter onderaan de instellingen; het instellen van de minatuur voor de video. HET begin-beeld van de video en dus superbelangrijk om hier goed te kijken welk beeld het beste is voor jouw video.

Speciale statistieken voor een video

Je krijgt na het plaatsen van een video op Facebook speciale statistieken te zien die veel (nog) uitgebreider zijn dan een normale update. Je kunt exact zien wanneer een kijker afhaakt bij de video. Reuze interessant dus!! Lees hier meer over de statistieken bij een Facebook video.

En natuurlijk geldt voor video’s op Facebook ook: Geniet van het bereik maar plaats met mate 😉

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Welke Facebook update krijgt het hoogste organisch bereik Het bereik van een Facebook update op een zakelijke pagina neemt gemiddeld genomen af. Door dat wij met z'n allen meer delen, meer vrienden krijgen ...
Aanmaken van een nieuwe Facebook pagina Hoe begin je een nieuwe Facebook pagina voor je bedrijf of instelling? Een aantal stappen en instellingen moeten bekend zijn om een nieuwe pagina ...
Alle afmetingen voor afbeeldingen bij Facebook updates Afbeeldingen in Facebook updates met de juiste afmetingen update zorgen voor meer clicks en interactie. Welk formaat afbeelding moet je gebruiken om m...
Resultaat en conversie met de Facebook Pixel De Facebook pixel kan gebruikt worden voor; Facebook remarketing, optimaliseren campagnes, meten van conversie en het verkrijgen van veel bruikbare da...

Comments

comments