Overzicht en controle in Facebook met interesse lijsten

Overzicht en controle met Facebook interesse lijsten

Interesse lijsten geven controle over wat je ziet in het nieuwsoverzicht en hoe je (alle updates van) andere pagina’s altijd kunt raadplegen en kunt lezen. Vier redenen waarom je Facebook interesse lijsten goed kunt gebruiken.

Vier redenen waarom je Facebook interesse lijsten goed kunt gebruiken.

Interesse lijsten geven controle over wat je ziet in je nieuwsoverzicht en hoe je (alle updates van) andere pagina’s altijd kunt raadplegen en kunt lezen.

#1 Pagina’s van concurrenten volgen zonder deze leuk te vinden

Je hebt een pagina, je hebt concurrenten en je wil de updates van deze concurrent wel blijven volgen maar liever de pagina niet liken. Als je deze pagina’s wel leuk vindt is het mogelijk dat jouw naam bij advertenties van deze concurrent komt te staan, niet een echt aantrekkelijk idee.

Plaats deze pagina’s in een aparte lijst met concurrenten (maak hier een geheime lijst van) en je kunt de updates zien wanneer jij dat wilt.

#2 Updates van pagina’s één keer per week controleren

Soms heb je pagina’s waarvan je de updates niet in je nieuwsoverzicht wilt zien maar wel de mogelijkheid wilt hebben om de updates van deze pagina’s op een bepaald moment te zien. Dit kunnen pagina’s zijn die je als voorbeeld gebruikt of de updates gebruikt tijdens presentaties. Als je deze pagina’s aan een lijst toevoegt kun je deze altijd raadplegen zonder dat je de pagina eerst moet opzoeken.

#3 Updates van de eigen pagina zien zoals je fans

Hoe zien fans je eigen updates? Zet je eigen pagina(s) in een aparte lijst om altijd snel naar je eigen updates te kunnen gaan en kunt zien hoe deze gezien worden door je fans. Lijsten zijn zowel op desktop, tablet als telefoon te raadplegen en daarom is het nuttig om te zien hoe deze worden weer gegeven op deze platformen.

#4 Zeker weten dat je elke update ziet

Door de Facebook Edgerank zie je in het nieuwsoverzicht niet alle updates van je vrienden en pagina’s die je leuk vindt. Er zijn mogelijkheden om voor pagina’s iets in te stellen zodat je wel alle updates zet maar je kunt deze pagina’s ook aan een lijst toevoegen om altijd deze updates van de betreffende pagina snel op te zoeken.

Lees hier hoe je Facebook interesselijsten aan kunt maken.

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

5 Handige Facebook functies die haast niemand gebruikt Facebook functies waar je ongetwijfeld wel eens van gehoord hebt maar niet gebruikt en ook niet meer weet waar je ze kunt vinden maar... wel erg handi...
Delen van een Facebook update op Linkedin of Twitter Een Facebook update delen op een ander kanaal als Twitter, Linkedin of mail? Je weet niet welke link of url je hiervoor kunt gebruiken? Waar is de ur...
Facebook update na wijzigen CTA, beschrijving of contactgegevens Zonder aankondiging heeft Facebook iets gewijzigd op de Facebook pagina waardoor er, als je bepaalde wijzigingen maakt op je pagina automatisch update...
Facebook url aanpassen van bedrijfspagina Door een naamswijziging kan het voorkomen dat je de url naar je Facebook pagina wilt aanpassen. Hoe doe je dit en zijn er trucjes als dit niet meer mo...

Comments

comments