Facebook

Uitleg: hoe werkt de Facebook Pagina?

Nog steeds zie ik bedrijven en instellingen die gebruik maken van het Facebook profiel om de gegevens en berichten te plaatsen op Facebook. Navraag leert dat men niet op de hoogte is van de verschillen met een (persoonlijk) profiel en niet overtuigd is van de werking van een pagina, daarom uitleg...


Interactie met de bezoeker/klant

Juist met een Facebook Pagina is goede interactie mogelijk met klanten/gebruikers van een product of dienst, zeker als ook een juiste integratie met de eigen website aanwezig is.

Als voorbeeld neem ik de pagina van Dutchcowboys.

Als je op de bovenste button 'Vind ik leuk' klikt ben je fan geworden. Wat dat inhoudt en voor gevolgen heeft met de berichten die op die pagina worden geplaatst laat ik zien.


Updates posten

Als er op de pagina van DutchCowboys een nieuwe update geplaatst wordt ziet dat er binnen Facebook als volgt uit:


Op mijn eigen Facebook profiel (daar zijn er 800 miljoen van...) zie ik het volgende tussen de berichten van mijn vrienden.

Elk bericht wat gepost wordt op de pagina komt dus automatisch op het profiel van de persoon die persoon te staan. Exact hetzelfde gebeurd als een bezoeker op de 'vind ik leuk' knop klikt ergens op een artikel van een website. Het artikel word in korte vorm meteen geplaatst op het profiel van de bezoeker... en iedereen kan dat weer zien staan.


Vind ik leuk binnen een artikel

Onderstaand een voorbeeld van deze site. Een artikel waarbij een bezoeker de mogelijkheid geeft om op de 'vind ik leuk' knop te klikken.


Wat gebeurd er op het profiel van de bezoeker die op de knop heeft geklikt?

Helemaal leuk gaat het natuurlijk worden als er op het betreffende bericht van de bezoeker reacties komen.


Investeringen voor een Facebook pagina?

Je kunt de investeringen net zo hoog maken als je zelf wilt maar met Facebook ook gewoon gratis beginnen. Het aanmaken van een pagina kost niets...

Als je een iets betere zogenaamde landingspagina zonder reclame wilt hebben waarbij je de bezoeker verteld wat er te vinden is en waarom een pagina leuk bevonden moet worden ben je ergens tussen de € 250,- en 500,- kwijt.

Je kunt ook je complete website overbrengen op Facebook, tegenwoordig zelfs inclusief webshop.


Meer weten?

Als je meer wil weten over de mogelijkheden van een Facebook pagina of heb je vragen mag je dat hieronder in de reacties altijd aangeven. Ook rechtstreeks contact is natuurlijk mogelijk.

Fidene is zelf te vinden via http://www.facebook.com/fidene


Fidene | Social Media
Jacob van Ruisdaelstraat 41
7391 AW Twello

+31 620 193 087

Disclaimer
Contact