Een actieknop toevoegen aan je Facebook omslagfoto

Actieknop toevoegen Facebook pagina omslagfoto

Facebook voert in rap tempo wijzigingen door op de Facebook pagina. Nu is er de mogelijkheid voor pagina beheerders om een Call to Action knop toe te voegen aan de omslagfoto. Een optie die bij vele Facebook beheerders al een lange tijd op het verlanglijstje staat is er dan nu eindelijk. Hoe werkt het wat kun je er mee?

Echte actieknop op je Facebook omslagfoto

Nadat Facebook de tekst en CTA in je omslagfoto heeft vrijgegeven is het mogelijk om de omslagfoto klikbaar te maken maar een echte CTA button met een direct resultaat was er nog niet. Met deze nieuwe knop dus wel! Er zijn meerdere standaard tekst opties beschikbaar om uit te kiezen. De Nederlandse knoppen met de Engelse vertalingen waaruit je kunt kiezen:

Boek nu  – Book Now
Contact met ons opnemen  – Contact Us
App gebruiken  – Use App
Game spelen  – Play Game
Shoppen  – Shop Now
Registreren  – Sign Up
Video bekijken  – Watch Video

 

Het toevoegen van de CTA knop

Ga naar je Facebook pagina waar je beheerder van bent; als het goed is zie je op de omslagfoto de volgende melding staan.

Actieknop CTA toevoegen aan omslagfoto

 

Je ziet dat de optie nieuw is en de vertalingen op het moment van het maken van het screenshot nog niet helemaal bijgewerkt waren. Klik op ‘Create‘ om de actieknop toe te voegen.

 

Actieknop selecteren Facebook

Kies de voor jou geschikte actieknop, voeg een landingspagina toe (website) en eventueel een aparte mobiele website en klik op ‘Volgende‘.

 

Actieknop selecteren Facebook

Dat over de knop is nagedacht blijkt uit het volgende; je kunt een specifieke bestemming (geen aparte knop) kiezen voor iOS en in de volgende stap voor Android. Dit is natuurlijk specifiek voor het downloaden van een game of app die specifiek geschikt is voor dit platform.

 

Actieknop specifiek voor iOS

Ook zie je hoe deze knop zichtbaar is op de mobiel. En dit is best heel uniek want tot nu toe waren dergelijke nieuwe opties voor Facebook alleen geschikt voor de desktop of alleen voor mobiel maar niet voor beide. Een hele verbetering!

 

Actieknop specifiek voor Android

Statistieken bij de Facebook actieknop

Je kunt via de ‘deze week’ statistieken bijhouden hoe vaak op deze nieuwe knop geklikt is, een mooi extraatje.

Statistieken voor CTA knop Facebook

 

De combinatie van actieknop en omslagfoto is belangrijk

Je kunt nu met je omslagfoto specifieke tekst opnemen waardoor de kliks op deze actieknop verhoogt worden. Een juiste combinatie om bijvoorbeeld een eBook of tips weg te geven kan zeker werken op de Facebook pagina.

Tijd voor actie op Facebook dus!

Rene Schipper

Oprichter, online marketeer en social media expert bij Fidene
Leest, denkt, schrijft en spreekt over social media en online marketing, geeft advies en opleiding voor ondernemers met als doel resultaat te behalen.

Bezoek de website
Bekijk alle artikelen

Gerelateerde artikelen

Een Call to Action in een Facebook update Plaats een CTA (Call to Action) in je Facebook updates lees je wel eens... nu kan dat gerichter dan ooit tevoren; met een echte Facebook Call to Act...
Instellingen Berichten en Messenger functie op de Facebook pagina Facebook Messenger wordt steeds vaker gebruikt in het contact tussen mensen en bedrijven. Voor iedereen met een Facebook account is dit mogelijk en be...
Alle afmetingen voor afbeeldingen bij Facebook updates Afbeeldingen in Facebook updates met de juiste afmetingen update zorgen voor meer clicks en interactie. Welk formaat afbeelding moet je gebruiken om m...
5 Handige Facebook functies die haast niemand gebruikt Facebook functies waar je ongetwijfeld wel eens van gehoord hebt maar niet gebruikt en ook niet meer weet waar je ze kunt vinden maar... wel erg handi...

Comments

comments